Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik om simmare som inte får träna: Vi följer rekommendationerna – och det är viktigt

Artikel 151 av 153
Corona: Sport
Visa alla artiklar

Replik på insändaren "Varför får inte simmare träna i Sundsvall?" i ST 23/3.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har fortlöpande fattat beslut och rekommendationer när det gäller hanteringen av pandemin. Det nu gällande beslutet/rekommendationen är att stänga alla kommunens inomhusanläggningar för alla utom skolidrott, föreningsidrott för alla födda 2002 och senare samt yrkesmässig elitidrott.

I Sundsvall likt de flesta av Sveriges kommuner har vi följt och följer dessa rekommendationer. Vi känner till att det finns undantag men de är få. Vår bedömning är att rekommendationerna är viktiga att följa.

Kultur och fritid gör ingen skillnad på olika inomhusidrotter, vilket betyder att ishockey, simning och andra inomhusidrotter är påverkade på samma sätt. För utomhusidrotter gäller inte samma begränsningar.

Vår förhoppning är att de åtgärder och beslut som fattats har bidragit till att minskat smittspridningen och att det i sig bidrar till att vi snart kan öppna upp igen.

Lars-E Återgård, idrotts- och fritidschef Sundsvalls kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel