Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Plexiglas på äldreboendena i Sundsvall är på gång – vi jobbar också på andra lösningar för trygga möten

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Anette Jonsson ställer i en insändare i ST 3 juni en fråga till Sundsvalls kommun när det skulle kunna vara aktuellt med plexiglas utanför äldreboenden för att möjliggöra träffar mellan boende och anhöriga.

Det jobbas just nu intensivt inom äldreomsorgens verksamheter för att möjliggöra det. Tack vare gåvor från det lokala näringslivet så har de första plexiglasen levererats och vi hoppas att samtliga äldreboenden kommer få tillgång till detta under de närmaste veckorna.

Den 12 mars infördes besöksförbud vid Sundsvalls kommuns äldreboenden. Vi förstår att det innebär en väldigt påfrestande situation för både de boende och många anhöriga. Därför känner vi att det är viktigt att på ett tryggt och säkert sätt möjliggöra möten under säkra former.

Vi jobbar också på möjligheter med olika digitala lösningar, till exempel läsplattor, för att upprätthålla kontakt mellan anhöriga och boende.

Men den viktigaste prioriteringen för äldreomsorgen är fortfarande att förhindra smitta och att skydda våra äldre. Här behöver vi fortsätta med att ta ett gemensamt ansvar.

Niklas Säwén (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden Sundsvalls kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel