Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Riskgrupper får sjukresa i egen taxi

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Replik på insändaren "Tvingas samåka på sjukresor – omöjligt att hålla säkerhetsavståndet" skriven av signaturen "Multisjuk 71-årig kvinna".

Vi vill självklart att alla invånare i vår region ska kunna ta del av den vård de behöver utan risk för att smittas av covid-19. Vi arbetar därför löpande med att minska pandemins effekter för länets invånare och samhället i stort. Därför har vi i flera steg förändrat våra regler för sjukresor. Just för att anpassa till det läge som vi har nu.

Den 9 april beslutade vår krisledningsorganisation att anpassa sjukresorna ytterligare. Beslutet innebär att:

■ Personer som tillhör riskgrupper erbjuds sjukresa i egen taxi.

■ Det gäller alltså personer över 70 år.

■ Det gäller också personer i alla åldrar som har en eller flera av diagnoserna hjärt/kärlsjukdom, lungsjukdom, högt blodtryck, diabetes, allvarlig njursjukdom, leversjukdom eller nedsatt immunförsvar till följd av transplantation eller medicinsk behandling.

Beslutet togs med stöd av smittskyddet och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Med dessa tillfälliga regler hoppas vi att alla invånare ska känna att de kan söka vård utan oro och onödig risk för smitta.

För mer information om tillfälliga regler eller hur din sjukresa kan beställas så hänvisar vi till 1177.se som alltid har den senaste informationen.

Roger Wetterstrand, enhetschef kollektivtrafik och infrastruktur Region Västernorrland

Mathias Sundin, samordnare enheten för kollektivtrafik och infrastruktur Region Västernorrland

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel