Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Stadsbackens utbetalning till Logistikparken är en del i planen för finansiering

Replik på Else Ammors insändare "Kraftiga åtstramningar på kärnverksamhet i Sundsvall – men vissa får kvittera ut miljoner".

Kommunfullmäktige beslutade i juni 2013 att Sundsvalls kommun, via Stadsbacken AB, tillskjuter 156 miljoner kronor i aktiekapital och 192 miljoner i villkorat aktieägartillskott till Sundsvall Logistikpark AB för genomförande av investeringen i en logistikpark.

Stadsbacken har under tidigare år lämnat kapitaltillskott med totalt 95 miljoner till Logistikparken och i den budget som fastställdes i december 2018 planerades ytterligare tillskott lämnas med 100 miljoner under 2019. Den utbetalning om 12 miljoner kronor som gjordes i maj 2019 var en mindre del i de planerade tillskotten för året. Stadsbackens beslut om utbetalning av 12 miljoner är en del i den långsiktiga, övergripande planen för finansiering av Logistikparken.

Investeringar i ny verksamhet, som till exempel i en ny logistikpark, medför inledningsvis stora utgifter till dess att verksamheten har blivit etablerad och finansiellt kan stå på egna ben. Under den tiden krävs finansiering av ägarna för att kunna förbereda genomförandet av projektet i enlighet med det uppdrag kommunfullmäktige har tilldelat Sundsvall Logistikpark.

Åsa Ulander, ordförande Stadsbacken AB

Anders Johansson, vd Stadsbacken AB

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel