Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Trovärdighet kräver konsekvent agerande

Replik på Peder Björks (S) insändare "Ökad tillväxt och utveckling kräver att vi rör oss utanför Sundsvall" i ST 8/10, som reagerat på min tidigare insändare om att vi i rådande ekonomiska läge bör prioritera Sundsvall i stället för att delta i dyra arrangemang i Almedalen och i Stockholm.

Jag utgår ifrån att det alltid har funnits och finns goda skäl att delta vid den här typen av arrangemang. Men, min synpunkt har varit och är att det är viktigt att föregå med gott exempel själv för att krav på övrig verksamhet att ha "strikt restriktivitet" med deltagande i konferenser och vid inköp ska ses som rimliga. Då hade det varit lämpligt med åtminstone "delvis restriktivitet" så att kommunen hade skickat betydligt färre än totalt 17 personer till de här arrangemangen.

Dessutom, när jag aktualiserade frågan i somras, så framhöll Peder Björk snarare att det var en ekonomisk fråga, att pengar skulle brinna inne om vi hade minskat ner antalet deltagare, än en fråga om ökad tillväxt som han framhåller nu.

Nu är vi i ett läge där 300 miljoner kronor ska sparas på vår kommuns ekonomi. Då får vi nog försöka hitta andra sätt att visa vad Sundsvall har att erbjuda än att delta i dyra externa konferenser.

Stefan Falk (L), gruppledare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel