Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Replik: Vi måste följa lagar och regler – men ser också fram emot att spaden sätts i backen i Matfors

Replik på insändaren "Jag väntar på att man bygger bostäder även i Matfors" i ST 3 mars.

Signaturen "En som väntar" längtar efter att det ska byggas fler bostäder i kommunens ytterområden. Det är på gång att byggas bostäder på flera ställen i kommunen, insändarskribenten nämner själv Njurunda och Matfors. I Njurunda har processen kommit längre än vad den gjort i Matfors.

Det tar lite tid från det att tanke omsatts till byggande. Innan kommunen tar mark i anspråk så behöver en detaljplan arbetas fram. Det är inte på grund av saktfärdighet eller omständlighet från kommunens sida. Detaljplaneprocessen regleras i plan- och bygglagen och det tar cirka två år innan den är klar.

Förutom att vi har lagar och regler att följa så handlar det om att säkerställa en demokratisk process som gör att berörda får möjlighet att tycka till innan och att kommunen tänker efter före. Processen i Matfors inleddes i slutet av förra året.

Vi ser också fram emot att spaden sätts i backen!

Anders Hedenius (S), ordförande stadsbyggnadsnämnden

Bodil Hansson (S), vice ordförande kommunstyrelsen

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel