Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Respektlöst att makthavare inte svarar på insändarfrågor

Under de senaste veckorna har det i flera olika insändare ställts frågor till några av de ledande i kommunen, framför allt till Peder Björk och Åsa Bellander.

Jag själv har varken insyn eller intresse av det som har hänt, men blir beklämd av hur ni bemöter de som ställer frågorna.

I de flesta fallen svarar ni inte alls och när ni gör det så anser ni, att ni redan har svarat och har inget mer att tillägga.

Nu är det så att det spelar ingen roll om ni anser att ni har svarat på frågorna utan det viktiga är hur frågeställaren uppfattar svaren. Om frågeställaren inte anser att hen har fått svar och därför ställer nya frågor då är det er skyldighet att svara på dessa tills frågeställaren är nöjd, allt annat är nonchalant och respektlöst.

Ni sitter på de positioner ni gör för att ni ska hjälpa, underlätta och ge service till kommunens invånare, inte tvärt om.

Att sticka huvudet i sanden fungerar sällan, då är det bättre att ge raka svar även om de för stunden är obekväma. Jag är övertygad om att vi, kommunens invånare, skulle uppskatta er som har kurage nog att vara tydliga och även ha överseende med de gånger det blir fel bara man kan stå för det.

Jag hoppas att ni och övriga i ledande positioner har detta i åtanke nästa gång det ställs frågor till er.

Sundsvallsbo

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel