Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Riv ishallen i Timrå och bygg en mindre till barnen – då kan även slalombacken räddas

I en artikel i ST 11/6 påstås det att den kommunala sponsringen till Timrå IK är svår att uppskatta.

Sundsvalls kommun lägger sex miljoner på giffarna och övriga sporter. Sensommar, Torgfesten, Sundsvall bjuder, är också med och och delar på dessa miljoner.

Den kommunala sponsringen till Timrå IK ligger nog högre än vad alla arrangemangen i Sundsvall får tillsammans.

Timrå kommun köpte ishallen med motiveringen att det skulle bli billigast för skattebetalarna. Priset sattes till 45 miljoner för att föreningen skulle undvika konkurs.

Privata aktörer var villiga att betala 45 miljoner om kommunen var villig att hyra hallen i visst många år för sex miljoner, om jag minns rätt.

Kommunen skulle naturligtvis ha väntat och köpa hallen av en konkursförvaltare. Man kunde då ha erbjudit den nya föreningen gratis hyra i cirka 30 år – det hade blivit billigast och bäst för skattebetalarna.

Barnen förs ofta fram när det titt som tätt blir tal om det tal om Timrå IK:s urusla ekonomi. Stefan Dalin, kommunalrådet i Timrå, påstår att hallarna i huvudsak används till barn- och ungdomsverksamhet samt skolidrott. Barn och ungdomar klarar sig utmärkt med isytan, vilket är en liten del av ishallen.

Ishallen är för övrigt under ständig renovering eftersom underhållet var kraftig eftersatt under tiden föreningen ägde den.

Mitt förslag är att riva ishallen och ersätta den med en enkel liten ishall, barn och ungdomar kommer inte att märka av någon minskad istid. Man kommer även att undvika att slalombacken tvingas lägga ned, förmodligen blir det ännu en slant kvar att lägga på barn som har andra intressen.

Räkna rätt är inte lätt

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel