Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Röj bort sly efter vägen – för att hinna se vilt i tid

Söndag förmiddag, på väg mot Kälarne efter väg 320. En ungtjur promenerar mot vägen. Den stannar till vid vägkanten och kollar in min bil noga. Jag såg den på lång håll. Ingen fara. Vägkanterna efter den vägen är sedan en månad tillbaka noggrant röjda på sly. Jag tackar för det!

Lite senare kommer jag till Sandnäset och in på väg 591 mot Torpshammar. Efter den vägen skulle en stridselefant kunna kliva rätt ut i vägen. Där växer två meter högt björksly och sälgsly tätt, tätt efter vägbanan – och det är den 1 september!

Tänker ansvarig för vägen invänta skogsmaskiner för att få bort all sly? Hyr in folk från Jämtland som sannerligen har vett att hålla vägarna fri från skog och se till att vägen är röjd senast 1 augusti och inte 1 september!

Sprickan i bilrutan? Den kommer inte från älg – utan den kom flygandes från en av alla usla lagningar efter en Europaväg…

LGB

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel