Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Rör inte Runsviks skola – barnen blir de största förlorarna

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Ska vi lära våra barn att de försvarslösa i samhället ska betala för våra misstag?

Sundsvalls kommuns politiker tycker alltså att det är så här man gör när det ska sparas pengar – att ta pengar från barnen?

När kommunen har stora sparkrav skall det alltså sparas på de utsatta och försvarslösa. I detta fall barnen i Runsviks skola, som verkligen dyrkar sin skola.

De minsta barnen på skolan har precis kommit igång med sin skolgång, direkt från förskolan. Skapat sig en trygghet i både klassrum, med lärare, mentorer och lärt känna sin fantastiska utemiljö.

De äldre barnen har lärt sig ansvar genom fadderskap till de yngre årskurserna.

Med stolthet har de lärt dem var gränserna på skolgården går, de berättar spännande sagor vid skolans alldeles egna grillplats, förklarar vad skillnaden på "storskogen" och "lillskogen" är, med mera.

Det finns ett skimmer över alla Runsviks barn som visar hur oerhört stolta de är över sin vackra skola! De mår bra.

Alla vet att människan mår bra av att vistas i naturmiljö, det märks på Runsviks elever.

Runsviks skola har gamla anor, en underbar skolgård, skogen runt hörnet, joggingspår, härliga skidspår, fotbollsplan, skridskobana, kojan som kallas "vindskyddet" där eleverna leker tillsammans, med mera.

Ska det nu ryckas ifrån dem?

Känns det verkligen rätt att vi ska lösa detta genom att barnen skall vara de stora förlorarna? Skall barnen betala för de vuxnas misstag?

Ska vi släcka den trygga låga och det stolta skimret i barnens blick "bara så där"?

Kan ni politiker inte se "outside the box"? Har ni inte själva barn? Hur skulle ni känna det om er "Lisa" eller "Kalle" skulle ryckas upp ur sin trygghet?

Detta påverkar inte bara barnen, det påverkar även oss föräldrar, lärare, mentorer, rektorer, med mera.

Det läggs onödigt mycket pengar på diverse helt onödiga aktiviteter i samband med möten inom kommunförvaltningarna. De kommunalanställda skulle troligtvis med glädje avstå dessa för att kunna hjälpa barnen i de nedläggningshotade skolorna.

Detta är ett exempel, men det finns med all säkerhet fler exempel där det kan sparas.

Tänk tanken att det läggs ned ett antal skolor och sparandet bara blir marginellt i slutändan? Då är detta gjort helt i onödan och ni har orsakat en oro och förstört tryggheten för många barn. Kanske deras framtid?

Politiker, kan ni verkligen få en god natts sömn om ni tar detta nedläggningsbeslut?

Prioritera barnen, vår framtid och Runsviks fantastiska skolmiljö! Bevara Runsviks skola!

Föräldrar till två Runsviksbarn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel