Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Rör inte Stöde hälsocentral

Artikel 15 av 17
Primärvårdens kris i Västernorrland
Visa alla artiklar

Ni som såg partiledardebatten på tv fick höra att regeringen vill prioritera primärvården.

Region Västernorrland har som ambition att göra precis tvärtom – nämligen montera ner primärvården. Ett steg på den vägen är att degradera Stöde hälsocentral till en filial under Matfors.

Som ett av skälen framförs att kompetensförsörjningen på lång sikt är hotad och att patientsäkerheten därmed inte kan garanteras.

Menar ni att om hälsocentralen skulle göras om till en filial är kompetensen säkrad och patientsäkerheten kan garanteras? Hur kan det bli bättre med läkare på plats en till två dagar per vecka i stället för som nu fem dagar?

Om det nu är så att Region Västernorrland är så bekymrad över den långsiktiga kompetensförsörjningen på Stöde hälsocentral finns det enligt min mening viktigare saker att åtgärda, till exempel den kortsiktiga kompetensförsörjningen på alla regiondrivna hälsocentraler.

På Stöde hälsocentral finns kompetent personal som uppskattas av sina patienter.

Gör om och gör rätt! Rätt i detta fall är: Gör ingenting.

Åke Norberg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel