Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: S sviker oss fattigpensionärer – partiet värnar högavlönade

Regeringen lägger grunden till en minskad köttkonsumtion. I all fall för oss fattigpensionärer, genom uteblivna skattelättnader där sådana verkligen skulle behövas.

Nu när vi av miljöskäl ska minska köttintaget och dessutom välja svenskt ekologiskt kött hade det behövts en riktig skattesänkning för att vi skulle få råd att äta så mycket som kött som nu rekommenderas. Sedan ska vi äta mer grönt och det är väl tänkt att dessa grönsaker ska vara ekologiskt odlade i vårt land.

Ni socialdemokrater som alltid velat framstå som de som värnar de fattiga och utsatta, ni svek oss svaga i samhället. Ni kan nog inte förstå hur det är att få 8 900 kronor att räcka varje månad till livets nödtorft som kläder, tänder, glasögon, medicin, hyra och mat. Sedan ska man försöka spara så att det blir över till en present till barnbarn vid jul och födelsedag.

Ni socialdemokrater ger skattelättnader till landets rika och de som redan har en pensionsnivå som går att leva på.

När ni pratade om "solidaritet", så inte var det oss ni ville vara solidariska med. Men vi blir en allt större väljargrupp. Hur många vi är som tröttnat på er politik lär ni bli varse vid nästa val.

Det kanske skulle vara på plats med ett byte av partinamn för er socialdemokrater, för nu liknar ni mer ett socialmoderat parti med mittenpolitik för högavlönade med privata förmögenheter.

Betraktare med svarta ögon

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel