Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Så kan vi få en sommar utan trafikolyckor

Med anledning av sommartrafiken på svenska vägar. Nu måste vi hjälpas åt. Olyckstalen för årets fyra första månader är högre än tidigare år.

Vi måste ta det lugnare, planera restiderna. Vara vänliga mot våra medtrafikanter. Då blir det en njutning att färdas genom landet.

Ta täta raster, sträck på benen vid de rastplatser som finns utmed färdvägen. Tänk på barnen i baksätet, låt dem uppleva en semesterresa utan stress och panikbromsningar. Håll därför avståndet till framförvarande fordon, följ angivna hastighetsbegränsningar.

En ny fara för oss bilister är cyklisterna, som numera kommer med högre fart i korsningarna än vi beräknar på grund av batterihjälpen som de har på sina elcyklar.

Vilda djur finns det också som kan förstöra familjeresan, men kör vi försiktigt, så har vi gjort vårt bästa för att det ska bli en trevlig bilsommar utan olyckor.

Kjell Mycklén, NTF Västernorrland Äldrerådet

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel