Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Samarbete mellan näringslivet och offentligheten är nyckeln till Sundsvalls tillväxt

Sundsvallsregionen står inför både tillväxt och utveckling. Starka företag, hög entreprenörsanda, ett tekniskt nav, ett välkänt universitet, en driven kommunledning, en god infrastruktur och inte minst stor chans till en rejält ökande befolkning.

Inte tidigare har vi känt av en så stark efterfrågan på moderna kontor och andra verksamhetslokaler i attraktiva lägen och på centrala bostäder. Med det ökar också efterfrågan på lokaler för urban service som blir en del av stadens totala utbud. För att möjliggöra för fler att bosätta sig i Sundsvall och därmed säkerställa kompetensförsörjning, har vi aktivt tillsammans med kommunen arbetat fram detaljplaner för bostäder, påbörjat nybyggnadsprojekt och konverterar vissa andra lokaler till lägenheter. Alltså, vi tror på Sundsvall, välkomnar och står rustade för både en fabriksetablering av Northvolt tillsammans med Volvo som andra växande och nya företag.

Att vi alla delar ett ansvar för en långsiktigt hållbar utveckling är självklart. Det är också självklart att vi alla både driver och jobbar aktivt med att såväl minska vår miljöpåverkan som att bygga både hållbart och klimatsmart. Till detta är det också viktigt att vi skapar trygghet och säkerhet i staden och i vårt län. Vi ser stora möjligheter för Sundsvall att fortsätta utvecklas till en modern och attraktiv industristad på ett nytt sätt för gröna industrier, växande företag och för människor som vill leva och bo med närhet till både natur, puls och attraktiva jobb.

Det pågår stora förändringar i vår attraktiva stad och vårt unika län har kommit att bli ett fokus för framtida inflyttning. Hela norra Sverige är under positiv tillväxt och det ska investeras enorma summor inom svensk basnäring. Västernorrland kommer att locka till sig en del av både investeringar och nya etableringar. Det ger växtkraft till vårt befintliga näringsliv, förutsättningar för utvecklad infrastruktur, sjukvård, skola och omsorg och möjligheter till att fler personer ska kunna bosätta sig i vår stad.

Nyckeln till en framtida tillväxt handlar om samarbete i regionen mellan privata aktörer och offentligheten och mellan branschspecifika kollegor. Då kan vi tillsammans skapa en långsiktigt hållbar utveckling för Sundsvall och Västernorrland. Vi har redan kommit långt och vi står beredda att öka takten för att både driva och möta Sundsvalls framtid, vilken vi ser väldigt ljust på!

Därför satsar vi i Sundsvall.

Diös, Lilium, NP3, HSB, Amasten, Nyfosa, SBB, Peritas, Hedern Fastigheter, Edströms Fastighetsförvaltning, Kraften Invest, SKIFU

Fastighetsägarnätverket i Sundsvall, som idag består av nedan bolag (och som välkomnar fler löpande).

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel