Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sänk åter hastigheten till 50 på gamla E4 vid Kubal och sätt upp bättre belysning

Undrar hur de tänker, de som bestämmer hur ombyggnad av vägar ska gå till, och om de har tänkt igenom resultatet av sina planer innan de rusar iväg och "gör".

Jag passerar dagligen förbi Kubal på före detta E4 och kan för mitt liv inte förstå varför man gjort kurvor helt i onödan när man lika gärna kunde ha behållit gamla E4:s rakare sträckning.

Det börjar vid korsningen med Fäbodsandsvägen när man kommer söderifrån. Där svänger vägen helt i onödan. Likadant när man passerat infarten till fabriken.

Och som om inte det vore nog har man reducerat gatubelysningen till små svaga lanternor som lyser upp trottoaren/cykelbanan, men som absolut inte räcker för att lysa upp där bilarna ska köra. Trots att där är både ett övergångsställe, en busshållplats och en korsning.

Men har dessutom höjt hastighetsbegränsningen där, från 50 till 70. Många av dem som ska ut på vägen från Kubalområdet eller Fäbodsandsvägen verkar tro att det fortfarande är 50, så om man vågar sig på att köra tillåtna 70 får man ofta bromsa rejält när en bilist kommer ut i vägen framför en. Det gäller även när man kommer från centrum och kör mot Kvissleby.

Det optimala vore förstås att räta ut vägen så att den blir rak, men det händer nog knappast. Så ta åtminstone tillbaka 50-gränsen och sätt upp vägbelysning värd namnet.

Bredsandsgubben

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel