Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sänk hastigheten på våra gator och avskaffa avgifterna för farthindren, Sundsvalls kommun

Vi möts nu dagligen av tråkiga nyheter – att polisen tagit fortkörare och drogpåverkade förare runt om i Sundsvalls kommun. Som småbarnsförälder är en av mina största fasor att mina barn ska bli påkörda av någon oansvarig fortkörare.

Hos kommunen har man tidigare kostnadsfritt kunnat söka tillstånd att sätta ut farthinder, såsom blomlådor eller fartgupp, på våra gator för att skydda barnen. Inte nu längre. Nu kostar det 700 kronor enbart för ett tillstånd och ytterligare 1 000 kronor om man vill ha reflexer till sina blomlådor, och ytterligare hundralappar för att bygga lådorna.

Läs också: Boende rasar – nu tar kommunen betalt för ansökningar om blomlådor: "Har på vissa håll skapat grannosämja"

Detta är rent ut sagt bedrövligt. Att skydda våra barn borde vara en av kommunens allra främsta uppgifter. De flesta barnfamiljer kan inte strössla mer avgifter för att stödja kommunens underskott. Det räcker med att ett barn förolyckas svårt i trafiken för att kommunen ska ha gjort en rejäl backaffär på sina avgifter.

Gör nu det enda rätta, Sundsvalls kommun! Sänk hastigheten på våra gator och avskaffa avgifterna för farthindren. Tack.

Orolig kommuninnevånare och småbarnsförälder

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel