Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: SCA svarar: Logistikparken ger konkurrenskraft och framtidstro

 
Petersviks framtid
Visa alla artiklar

Svar på insändarna "Skogar utarmas när SCA ökar produktionen – säg nej till logistikpark i Petersvik, politiker" och "Baggböleriet är tillbaka – Sundsvalls invånare blir lika lurade på pengar som skogsbönderna blev av brukspatronerna".

Satsningen på Sundsvalls logistikpark är den viktigaste infrastrukturinvesteringen i Sundsvall detta århundrade. I Tunadal har Sundsvall Norrlands bästa djuphamn. Tillsammans med älvarna Ljungan och Indalsälven är den själva grunden för Sundsvalls existens och basen för den industri som byggts upp i regionen.

Trafikverket rustar upp och elektrifierar järnvägen till Tunadalshamnen. Sundsvalls kommun planerar att bygga en kombiterminal. SCA bygger en containerhamn. Tillsammans ger detta en effektiv transportinfrastruktur som kommer att vara avgörande för näringslivets konkurrenskraft i hela Mellannorrland. Inte bara industrin utan även handeln kommer att kunna dra nytta av effektiva och miljövänliga transporter. Dessutom kommer hanteringen av farligt gods i dagens kombiterminal att kunna flyttas bort från Sundsvalls centrum och tusentals tunga transporter på allmänna vägar i Sundsvalls tätort kommer att kunna undvikas.

I Umeå investerar kommunen 1,4 miljarder i en utveckling av hamnen för att skapa utvecklingsmöjligheter för industri, näringsliv och medborgare. Det är lika viktigt att näringslivet i Mellannorrland får goda förutsättningar att skapa sysselsättning och välfärd.

Björn Lyngfelt, SCA

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel