Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: SD föreslog avslag på motion om språkförskola – hur vill partiet förbättra integrationen?

På senaste kommunfullmäktige i Sundsvall var Liberalernas motion om språkförskola uppe för beslut. Motionen var delvis bifallen och i övrigt besvarad på ett konstruktivt sätt.

Språkförskola tillsammans med fler öppna förskolor och förhoppningsvis också familjecentraler i samverkan med Region Västernorrland kommer att bidra till en ökad folkhälsa, men är också en mycket viktig detalj i arbetet med integrationen av de människor som flytt och tagits emot i vår kommun, nämligen språkinsatser.

Jag gick upp i talarstolen och tackade majoriteten för att vår motion var delvis bifallen och i övrigt väl besvarad.

Det dröjde dock inte länge förrän SD:s Mats Hellhoff begärde ordet och föreslog avslag på vår motion, med en ironisk lätt hånfull argumentation.

Nu ställer jag frågan till dig, Mats Hellhoff: När kom ni någonsin med ett enda konkret förslag för att främja integrationen av de människor som kommit som nyanlända till vår kommun?

Sedan jag blev aktiv i politiken har jag bara sett och hört er i nämnder, styrelse och kommunfullmäktige föreslå avslag på vartenda förslag för en förbättrad integration i Sundsvall. Jag har aldrig någonsin hört er lägga fram ett enda eget förslag om hur integrationen för nyanlända skall bli bättre.

För vill man att integrationen skall bli bättre, då jobbar man för det också. Vill man det inte, då beter man sig som er!

Tack till Victoria Jansson (M) för ditt tydliga ställningstagande i talarstolen. Ibland behöver man faktiskt säga ifrån.

Catrin Eliasson (L), ledamot av Sundsvalls kommunfullmäktige

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel