Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Seniorer har rätt till ett socialt liv!

Höjningen av priset på Seniorkortet är en skandal helt enkelt och riktat mot en svag grupp.

Troligen kommer kontot för färdtjänst att öka nu. Vilken förmån det har varit ändå att kunna ha en person med som hjälp vid handling och just åka buss. Att känna att med hjälp så kan jag utföra vissa ärenden.

Jag vet att det krisar i kommunkassan och då anser jag att det finns otroligt mycket att spara in på i just Sundsvalls kommun, men det väljs att spara på seniorer – vi har rätt till ett socialt liv vi med, som i många år varit med och byggt upp samhället.

Märkvärdigt att det pratas om mer bussåkande och så stick i stäv gör man det här. Stänger ute en stor grupp från möjligheten att av just ekonomiska skäl delta i ett socialt liv.

Det man tjänar in på gungorna, det förlorar man på karusellen – jag är gynnad som är beviljad färdtjänst.  Vinkar från bilfönstret när jag passerar kommunhuset och räcker även ut tungan.

Verkar som att det är enbart i valtider som seniorer räknas!

Tant Agnes

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel