Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sitt inte på kammaren och kritisera sjukvården – vi gör så gott vi kan

 
Corona: Sjukvården
Visa alla artiklar

Som anställd på Region Västernorrland så blir jag allt tröttare. Vi har otroligt mycket att göra i många verksamheter.

Många av oss har fått nya uppgifter och en hel del av oss har fått tillbaka uppgifter som vi inte längre känner att vi minns hur man utförde. Ett exempel är att de som tidigare haft vårdrelaterat arbete och som nu jobbar administrativt plötsligt behöver blir sjukvårdande igen. Vi ställer om och gör nya rutiner. Planer slås sönder och ersätts med akutåtgärder.

Som grädden på moset ska vi sedan sitta i skitstormen som heter allmänhetens kritik. Så. Många. Tyckare. De har åsikter om vad vi gör och hur vi gör. På vem som får vård och vem som inte kan behandlas.

En tanke är då denna: Om man anser att någon som genomgått en vårdutbildning och sedan har år av erfarenhet kan bytas ut mot vem som helst så har man fel. Detta kan appliceras på vilket yrke som helst. Personligen vill jag inte att någon utan utbildning ska åtgärda ett rörläckage eller dra el hemma hos mig. Det ska någon som har utbildning för det göra. Så varför anser så många att de har rätt till att dundra ner på personalen inom Region Västernorrland?

"Nej, nej, det är ju ledningen som vi har synpunkter på!" säger då många. Och där vill jag säga emot. Vi är flera tusen anställda som gör jobbet och som är en del av denna organisation. När du säger Region Västernorrland så menar du oss alla. Och vi gör vårt allra bästa.

Ingen har varit med om detta scenario tidigare. Ingen vet om vi gör rätt eller fel, men sitt inte på kammaren och kritisera när du inte vet hur vår verksamhet fungerar under denna period.

Emma

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel