Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Självklart att prioritera papperstidningen till äldreboenden – trots stort underskott

När man läser socialdirektör Silvia Sandin Vibergs svar på Carinas insändare i ST 24/11 borde betydligt fler än jag reagera.

Carina skriver att ST har dragits in på ett äldreboende och hennes chef säger att de får skaffa en egen tidning.

På detta svarar Silvia Sandin Viberg att "det finns inget beslut att dra in tidningen men att ett äldreboende har ingen skyldighet att tillhandahålla dagstidningar".

Ett mycket märkligt uttalande som sedan kompletteras med någon slags information om att äldreboenden själva kan stå för kostnaderna för dagstidningar, telefon och liknande.

Trots att socialnämnden gör ett underskott på minst 190 miljoner borde det vara självklart att prioritera en dagstidning till äldreboenden!

Det går inte att undvika att påpeka att nu skall kommunerna spara på de tre viktigaste funktionerna – nämligen vård, skola och omsorg. Detta efter en högkonjunktur med ökade skatteintäkter!

Efter alla sparkrav borde därför många medborgare ställa sig frågan: till vad sparar man?

Claes Håkan Sjölund

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel