Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sjukhusanställd: Ständigt överbeläggning – kanske dags att byta jobb

Det är skrämmande att Moderaternas regionråd Lena Asplund i en artikel i tidningen säger att det inte är överbeläggningar på sjukhuset under vinterhalvåret.

Hur kan man vara så dåligt insatt? Överbeläggningar sker hela tiden under hela året.

Absolut, en del patienter behöver inte vara kvar längre på sjukhuset på grund av bättre operationer. Men alla patienter som inte behöver operation, de behöver ju också vård. Även dessa avdelningar är hårt drabbade av neddragna vårdplatser. Folk ligger i korridorer på grund av platsbrist.

Ett stort problem är också att man drar ned på vårdplatser för att behöva färre personal. Men överbeläggningarna sker ofta i så kallade stängda salar, så personalen har lika många patienter som innan, men med färre personal.

Vi i personalen är underbemannade och går på knäna. En del säger upp sig på grund av att arbetet är för tungt.

Borde inte politikerna vara mer insatta i sånt här? Det kanske är dags att de börjar besöka avdelningarna så de förstår hur det faktiskt är att jobba ute på en överbemannad avdelning.

Kanske det är dags att byta jobb!

Sjukhusanställd

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel