Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sjukvården i Sverige har hamnat i en rävsax – svårt att komma ur bemanningsföretagens klor

Nu har det gått så långt att sjukvården troligtvis aldrig kan komma ut ur bemanningsföretagens klor, inga Iandsting/regioner kommer att kunna erbjuda högre löner eller bättre arbetstider. Vem vill gå tillbaka till konstiga arbetstider och flera tusen i sänkt lön? Väldigt få!

Vi skattebetalare får betala mer och mer för sjukvården, som försämras. Jag är inte nöjd att först betala en hög skatt för sjukvården och sedan få sämre vara levererad.

Nu kommer lönekostnaderna bara att skena, tills nåt går riktigt åt skogen. Sedan står politikerna där och funderar på vad som hänt, och vi kommer att får betala ännu mer i skatt för att köpa tillbaka allt som sålts ut eller förlorats till privata aktörer på en massa olika sätt.

Det är ett totalt systemfel inom sjukvården när det gått så långt som det har gjort.

Hur ska man få till det så att det finns personal, vårdplatser och tid för patienterna? Kanske man skulle ha höjt lönerna lite mer för ett antal år sedan och tittat över arbetsförhållande, så hade personalen inte försvunnit för att komma tillbaka till en högre kostnad, som gör att vi är där vi är nu.

Missnöjd skattebetalare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel