Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ska man behöva riskera sitt liv när man ska till skolan?

Vad skulle ni helst välja, att era barn riskerar sina liv och cyklar till skolan på en smal 70-väg eller åka en buss som släpper ut onödigt med koldioxid i atmosfären? Jag tror att ni inte skulle välja något av det om det fanns en säker och bra cykelväg till skolan. Så är det inte för oss på Laggarbergs skola, vi har inte en säker och bra cykelväg.

Enligt tidigare tidningsartiklar i Sundsvalls Tidning så har en medborgare i Timrå frågat Timrå kommun om en cykelväg till Laggarberg och politikerna i Timrå kommun har sagt ja. Timrå, nu måste något hända!

Som det är nu måste vi åka på den farligt smala 70-vägen som heter Östra Laggarbergsvägen. Om två bilar möts finns det inte plats för en cyklist, så det är verkligen inget bra alternativ att cykla längs den vägen.

I stället för att lägga pengarna på busskort så kan man lägga dem på en ny och säker cykelväg, vilket gör att vi skulle kunna cykla eller gå till skolan, något som är både bättre för oss och naturen.

Visserligen är det en större kostnad att bygga en cykelväg än att betala busskort, men med tiden så skulle man tjäna in pengar på det.

Om vi inte väljer att cykla på den smala 70-vägen så måste vi antingen välja att åka buss som släpper ut mycket koldioxid eller att vi alla åker i enskilda bilar till skolan vilket är ett mycket sämre alternativ. Om vi skulle kunna cykla på en ny och säker cykelväg skulle det vara fantastiskt mycket bättre än att åka något slags fordon. Så bygg en cykel- och gångväg för oss så vi kan ta oss till skolan på ett säkert sätt!

Anonym på Laggarbergs skola

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel