Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Ska Region Västernorrland spara även i Regionens hus?

 
Bantningen av hälsocentralerna
Visa alla artiklar

Det diskuteras ett förslag om att stänga ett antal vårdcentraler i Sundsvall med omnejd. Då får vi anta att detta inte görs för att man har något emot en viss yrkesgrupp utan bara är ett sätt att hitta vägar att spara pengar.

Från politikerhåll har man sagt att det ska tas lite här, lite där. Om "där" avser vårdcentraler och annat bör kanske "här" innebära bemanningen i Regionens hus.

Region Västernorrland har 13 direktörer i sin organisation. Enligt löneservice Region Västernorrland är lönerna fördelade från 80 400 kronor per månad för den lägst betalda till 132 600 kronor för den högst betalda direktören. Enbart lönen för de 13 anställda kostar skattebetalarna 14 745 600 kronor per år.

Det här innebär förstås inte att jag har något emot en viss yrkesgrupp utan det är bara ett sätt att hitta vägar att spara pengar.

Leif Bolin, skattebetalare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel