Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Skamligt att tvingas lämna politiska uppdrag för kärleken

Artikel 5 av 7
Blev kär i SD-man – toppolitiker tvingas bort
Visa alla artiklar

Socialdemokraterna i Hudiksvall visar i praktisk handling, att deras prat om att man har rätt att älska vem man vill, bara gäller om det stämmer med Socialdemokraternas egen ideologi och tyckande.

I exemplet, som ST 13/11 återger, med Nina Burchardt (S) och Johnny Skalin (SD), visar att detta prat om rätten att få älska vem man vill endast är tomt prat för Socialdemokraterna i Hudiksvall.

Om detta är sant är det inte bara skamligt och helt oförsvarbart, utan borde resultera i att Mikael Löthstam (S), kommunstyrelsens ordförande i Hudiksvall, som varit med och fattat detta beslut, omedelbart borde få avgå.

Att tvingas lämna sina uppdrag bara för att man älskar någon som har en annan politisk åskådning än en själv, kan knappast höra hemma i vårt samhälle 2019. Detta sätt att agera på, bör alla förtroendevalda politiker, oavsett parti, ta fullständigt avstånd ifrån.

Gunnar Johansson, före detta socialdemokrat

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel