Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Skamligt ta emot gästande kryssningsbesökare på en industritomt

Det är i grunden glädjande när "ett skepp kommer lastat" med kryssningspassagerare som valt att stifta närmare bekantskap med Sundsvall.

I detta fall lyser min i vanliga fall så stolta lokalpatriotism med sin frånvaro och det kan bero på att jag tidigare i livet haft som profession att välkomna gäster från hela världen som i sin tur valt att få uppleva Sverige och Stockholm eller göra affärer med oss. 

Men helt ärligt. Det gör nu rent ut sagt ont i själen när min stad Sundsvall ställer till det så illa så att betalande gästande kryssningsbesökare förvisas till en industritomt (Tunadalshamnen) långt utanför centrum för sin ankomst och avfärd från Sundsvall.

Den före detta så fina hamnstaden Sundsvall har begått harakiri och kanske kändes det bra i förvissningen att framtida besökare lika gott kan slussas iland via någon av våra industrier som vi har i Sundsvall.

Det som i grunden är en positiv händelse måste nu sväljas med en besk eftersmak.

Det kanske är fler Sundsvallsbor som med mig känner skam och grämelse över hur vi idag tvingas "välkomna" kryssningsbesökare? För att nu inte tala om hur många vi skrämmer bort och därför avstår besök till Sundsvall.

"Valle"

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel