Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Skärpning Tonhallen – lär av Gävle konserthus

Jag har på två dagar varit på två arrangemang. Det ena var trettondagskonserten på Tonhallen i Sundsvall och det andra var trettondagsjazzen på Gävle Konserthus.

Två fantastiska arrangemang, men ack så olika omgivningar.

I Tonhallen fick de flesta stå i en tråkig foajé och vänta på att salongen öppnade. Var fanns stolar att sitta på för de äldre? Jo, i fiket för den som ville ha en kopp kaffe eller te och lite fikabröd.

Garderoben var trång och man måste ha en slant för att använda skåpen. Nu fanns värdar som kunde fixa växel men systemet känns uråldrigt.

Toaletten (provade bara herrarnas) kändes inte fräsch. Luktade inte gott.

På Gävle Konserthus möttes man av en stor och inbjudande entréhall med gott om garderober. Såväl bevakad (20 kronor) eller en med vanliga hängare. Här fanns en restaurang med god mat (4–5 olika rätter) som öppnade två timmar innan konserten. Fullständiga rättigheter så man kunde ta ett glas vin till maten eller, om man så vill, bara ta ett glas öl och njuta av.

Eller, som vårt sällskap gjorde, tog en Kaffe Karlsson som "efterrätt". Förutom restaurangen fanns ett fik/bar även den med fullständiga rättigheter. Här fanns också en stor och fräsch toalett. Kan även här bara recensera herrarnas.

Skärpning Tonhallen!

Music lover

SVAR DIREKT:

Tack för dina synpunkter! Vad härligt att du är en flitig besökare på musikarrangemang.

För att vara ett konserthus i Sverige är Tonhallen inte längre den moderna lokal som den var när den byggdes, 1986.

Det är glädjande att du både kunde få en kopp kaffe, hittade växel och möttes av våra publikvärdar. Allt detta är saker som vi har möjlighet att påverka och utveckla, det vill säga den goda servicen.

Gällande lokalens brister i möblemang, interiör, utformning med mera håller vi med dig att det finns stora utvecklingsbehov, men i den nuvarande ekonomiska situationen för Sundsvalls kommun vet vi inte i vilken takt vi kan förbättra detta.

Vi hoppas att du kommer tillbaka till oss på Tonhallen, och våra andra scener, för musik och en god kopp kaffe.

Caroline Durango, enhetschef Scenservice

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel