Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Skolmaten är nyttig, energirik och väl varierad

Jag är en elev från en skola i Sundsvalls kommun, och jag blev mycket upprörd av insändaren "Oacceptabelt att servera skräpmat till gamla och barn" skriven av signaturen "Bekymrad förälder".

Kommunens mat som serveras till äldre och barn är mycket bra. All mat är gratis, all mat är nyttig, energirik och är väl varierad för elevernas och de äldres hälsa.

En stor andel elever tycker att det vore en bra idé att äta kebabtallrik, pizza och en enorm 150-grams hamburgare till lunch varje dag.

Näringsrika ämnen för att klara av många lektioner och prov saknas i de maträtterna.

Skolmaten tillagas i de bästa skolköken och därefter skickas de ut till lokala skolor, inte på något annat sätt.

Den här frågan handlar enbart om att dagens ungdom är alldeles för kräsen och vill ha gourmetmat, men då får de hosta upp mer än 100 kronor dagligen.

Även jag är mycket kräsen och gillar sällan maten, ändå skulle jag aldrig klaga på en fullständigt gratis salladsbuffé och flera rätter att välja emellan.

Dagens ungdom bör enligt min mening visa mer respekt, moral och disciplin. Det har försvunnit med tiden och är en viktig del för lärandet och för att skolsystemet ska fungera.

Vi ska vara glada för den skolmat vi får serverad varje dag och inte vara missnöjda.

Tänk efter nästa gång, "Bekymrad förälder" om problemet ligger i maten eller hos din kräsna son.

Besviken och upprörd elev

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel