Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Skolmaten måste förbättras – viktigt att vi elever får i oss näring

Många av oss har någon gång blivit tvingade att äta skollunchen, även fast den inte varit så god. Istället för att gå in i matsalen och äta går många ner till affären och köper till exempel godis och läsk, och det leder till att maten slängs.

Först och främst så måste vi ungdomar äta för att orka med dagen, det är nu vi växer som mest och då är det viktigt att vi får i oss kolhydrater, fett och protein.

För det andra kan en förbättring av maten leda till bättre arbetsro i klassrummet och att koncentrera sig blir lättare för alla. Om det är bättre studiero så blir det mycket enklare för alla att fokusera på sitt egna arbete.

Dessutom, om vi inte får i oss maten så presterar vi inte bra på proven och det leder till dåliga betyg, sämre gymnasium och dåligt jobb/lön. Och det leder till slut till ett sämre samhälle och att många i området blir arbetslösa.

Jag vet att det kanske kan bli en dyr kostnad och att inte alla kommer bli nöjda, men både eleverna och kockarna får försöka göra det bästa av situationen.

Vi måste få bättre skollunch för att orka med dagen. Nu när vi ungdomar växer som mest är det extra viktigt.

Engla

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel