Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Skönviksbackens framtid hotad – politiken drivs inte ur ett medborgarperspektiv

 
Skönviksbackens framtid
Visa alla artiklar

Nu är Skönvikbackens framtid hotad. Politiker som sitter på folkvalda stolar i kommunfullmäktige pekar nu med hela handen och drar in stödet för någon som är av stor betydelse för alla kommuninvånare, särskilt ungdomarna.

Ungdomarna bör få sysselsätta sig med något som ur hälsosynpunkt är bra. Alla har väl noterat den dystra hälsostatistiken för västernorrlänningarna?! Är det bättre med lösdrivande ungdomar på byn? Kanske större risk för skadegörelser och därtill ökade kostnader för kommunen?

Samtidigt som bidraget till Skönviksbacken dras in plöjs flera miljoner ner i renoveringen av ett monument som inte särskilt många förbipasserande bilresenärerna uppskattar, eller uppmärksammar för den delen, nämligen Y:et. Och då ska vi inte tala om hur mycket pengar som skövlas ner i Timrå IK:s verksamhet.

Det intressanta följer i detta skattemedelsmässiga sparande. Vad förväntar vi skattebetalare oss av Timrå kommun när de politiker som sitter och styr verkar följa en linje som inte verkar åtnjuta någon som helst förankring i väljarnas åsikter? Vilka signaler ger kommunens beslut till skattebetalarna?

Jag konstaterar, som uppvuxen sedan barnsben i denna kommun, att kommunal politik inte längre bedrivs ur medborgarperspektiv.

Moraltanten

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel