Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sköt uppdraget och fyll sandlådorna – eller ta bort dem, Sundsvalls kommun

Sundsvalls kommun bjuder sina medborgare att gratis hämta sand på två platser i kommunen.

Jag har bara besökt sandlådorna i Nacksta, som praktiskt taget alltid är tomma.

Sand ska enligt skylt finnas mellan klockan 9 till 15 på tisdagar. Jag har besökt platsen vid fem tillfällen på tisdagsförmiddagar och bara vid ett tillfälle har det funnits sand.

Det är alltid ett antal bilar där som också har blivit "lurade" att förgäves åka dit med enda resultat att man blir förbannad samt fyller på utsläppen i atmosfären.

När jag ringt till kommunen och påtalat att ingen sand finns att hämta tycker jag mig förstå av de svar jag fått, att gatukontoret vill ha bort den här servicen, men politiken vill ha den kvar. Stämmer det? I så fall, pågår det ett medvetet sabotage här?

Sköt uppdraget och fyll sandlådorna eller ta bort dem!

Leif Wiklund

SVAR DIREKT:

I år erbjuder Sundsvalls kommun sandningssand för hushållsbehov fram till vecka 14. Sandlådorna finns utställda i Nacksta och i Korsta och fylls på varje tisdag.

Eftersom vi fyller på en gång i veckan kan vi inte garantera att det finns sand att tillgå vid specifika tider. Den skylt insändarskribenten har sett i Nacksta är tyvärr en gammal skylt som blivit kvar, men som nu är borttagen.

Vi har också begränsat mängden sand till max två hinkar per hushåll och tillfälle, för att det ska räcka till så många som möjligt.

Gatuavdelningen sköter påfyllningen av sandningssand enligt det uppdrag vi har, det vill säga en gång i veckan. Eftersom det är vår egen personal som fyller på sandlådorna kan vi därför garantera att sanden fylls på varje tisdag.

Mer information och karta över var sandlådorna står, finns på www.sundsvall.se/sandningochskottning

Linnea Lång, kommunikatör gatuavdelningen, Sundsvalls kommun

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel