Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Skrota förslaget om att skära ned på kulturskolan i Sundsvall

 
Sparförslaget för Sundsvalls Kulturskola
Visa alla artiklar

Utmärkt att tidigare elever tar strid för Sundsvalls Kulturskola.

Skär inte ner, utöka verksamheten i stället.

Ansvariga politiker och tjänstemän, ta ert ansvar för våra barn och unga. Man kan inte se kulturskolans verksamhet enbart som en kostnad, för det som satsas är ju en investering för framtidens goda samhälle genom att ge barn och unga en meningsfull tillvaro och uppväxt.

Till anhöriga som har eller har haft barn i kulturskolans verksamheten, engagera er och låt ansvariga veta vad ni tycker. Sundsvalls Kulturskola har under 60 års tid utvecklats till att bli en av landets bästa, en förebild för många andra skolor.

Runt om i kultursverige höjs nu röster av förvåning, skall Sundsvall skära ner på en så väl fungerande verksamhet? Som dessutom är öppen för alla samt berikar kommunens invånare med kulturupplevelser?

Förstår inte politikerna i så fall vad som kan hända? Skolans olika delar är integrerade med varandra, så en liten förändring kan få stor betydelse. Att skära lite, kan rasera mycket!

Vill ge förslag till ansvariga:

1. Förändra inte budgeten negativt, utan låt den vara som den är idag.

2. Tillsätt en kulturutvecklingsgrupp med uppgift att lämna förslag innan nästa budget skall tas, angående kulturskolans framtid.

Politiker, skrota nedskärningsförslaget och jag är övertygad om att ni då kommer att få många och långa applåder!

Hansove Johansson

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel