Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Skulden läggs på sjukhuspersonalen – arrogant och okunnigt

Vi kräver en ursäkt, Lena Asplund.

Vi blev under gårdagen intervjuade i Sundsvalls Tidning apropå den katastrofala överbeläggningssituationen på Sundsvalls sjukhus där vi under veckan hade över 60 överbeläggningar på 141 disponibla platser. 

Sundsvall sjukhus har under denna sommar 36 vårdplatser färre än sommaren 2020. 

Regionråd Lena Asplund svarar i samma artikel att "man måste titta på vilka patienter som läggs in och hur gör man inläggningar. Även de här läkarna som skriker måste också börja fundera på hur man jobbar."

Detta är ett uttalande som i tydliga ordalag lägger skulden på personalen på Sundsvalls sjukhus. Asplund säger att personalen på Sundsvalls sjukhus inte gör sitt jobb, att vi lägger in patienter som inte behöver sjukhusvård, och specifikt anger hon att vi som larmat "måste (...) börja fundera på hur man jobbar."

Under tiden sliter undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och övrig personal för att hålla sjukhuset flytande. Asplund uttrycker sig arrogant, okunnigt och respektlöst mot all den personal på Sundsvalls sjukhus som arbetar dag och natt för att ge våra invånare en god och säker vård trots allt sämre förutsättningar.

Vi kräver å våra kollegors vägnar, men även personligen, en ursäkt.

Alfred Janson, överläkare kirurgi

Emma Ölander, överläkare medicin

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel