Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Släpp artiklarna fria efter 14 dagar, ST

Jag skulle önska att ST.nu kunde släppa sina artiklar gratis efter säg 14 dagar, så att vi arbetslösa, ensamstående och äldre som lever kring existensminimum fick ta del av samhällsinformation.

Som det är nu får en stor del av befolkningen förlita sig på alternativ media och ofta vinklad journalistik – om den ens går att kalla journalistik.

Det skulle betyda oerhört mycket för oss som lever på marginalen att få kunna ta del av vad som händer lokalt på ett litet klick om än i efterhand.

Tack på förhand!

Vi som inte har råd

SVAR DIREKT:

Hej! Det är klart att vi vill att så många som möjligt ska kunna ta del av vår journalistik. Precis som du tycker jag att vår lokala nyhetsförmedling är oerhört viktigt. Dessvärre skulle ditt förslag vara förknippat med stora risker för oss – och därmed också för journalistiken överlag. Om vi ger bort vårt innehåll gratis, hur många skulle då betala för detsamma? Risken är att det skulle vara för få för att vi ska kunna fortsätta bedriva vårt arbete.

Karin Näslund, chefredaktör Sundsvalls Tidning

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel