Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sluta bete er som att pandemin är förbi

Nu när sommaren är ett faktum och regeringen lättat på restriktionerna en del – har den stora massan glömt den pandemi som är?! Det kryllar av folk ute i Birsta. En av tio bär munskydd, samma person håller avstånd, eller ja, försöker hålla avstånd. Det är svårt då folk trängs och struntar i social distansering.

Många av oss är vaccinerade, många med två doser redan. Det betyder dock inte att du slutar sprida viruset om du blir smittad. Vaccinationen är ett skydd för dig själv, inte för andra! Man blir ledsen och upprörd när ingen verkar bry sig längre. Deltavarianten har visat sig slå hårt bland unga och är mer smittsam än tidigare mutationer. Konsekvensen av att den stora massan ej bryr sig längre kommer leda till ökad smittspridning, fler fall till sjukhus och i slutändan nya restriktioner. Bara för att "det är sommar och över nu".

Tänk på era medmänniskor, all sjukhuspersonal som fått slita ihjäl sig senaste 18 månaderna.

Eller har vi blivit ett samhälle där var och en skapat sina egna lagar och regler och struntar i andra?

Överlevare

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel