Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sluta gnälla om Alnöbron – vi ska vara glada för att vi slipper vägfärjan

Med anledning av insändaren "Skarvarna på Alnöbron känns mer än tidigare" med signaturen "Sjösjuk bilist" i ST 28/9

Nu är jag less på allt gnäll om vår Alnöbro! Vilken tur att Trafikverket underhåller den till dess att en ny bro finns på plats. Visst, ytan är inte jämn som "ett salsgolv" men det är ju en gjutasfalt i ytan och inte vanlig asfaltbeläggning.

Bron består ju av fristående brospann och det är ju därmed helt oundvikligt att det finns skarvar mellan varje spann.

Kanske "Sjösjuk bilist" har en rumpa känslig som "prinsessan på ärten" men då går det ju att stanna hemma eller flytta från vårt vackra Alnö.

Sjösjuk kanske man blev på den gamla tiden då färja var enda alternativet, men inte blir man det nu då det absolut inte är något problem att åka över bron som den är i dag.

Bristen i dag är ju för de oskyddade trafikanterna som försöker ta sig över bron. Det är ju inte så kul med dagens förutsättningar.

Nu tycker jag vi lägger ner allt gnäll om sådana här petitesser, det är ju trots allt en pågående pandemi och det finns fattigdom och svält.

Vi är glada för att vi har en bro att åka över och vill inte ha besväret det skulle var med en vägfärja igen.

Less på brognäll

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel