Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Slutreplik: Initiativ behövs för att en gång- och cykelväg ska bli verklighet

Replik på insändaren "Visst satsar kommunen på Åstön, Söråker och Tynderö" i ST 22 juli.

I bästa av världar borde Trafikverket betala för gång- och cykelvägen. Men verkligheten visar något annat. Ligger man inte på från kommunen om behovet mot Trafikverket, och ännu mer – öppnar upp för saminvestering – kommer Trafikverket att prioritera gång- och cykelvägar i andra kommuner som tycker detta är viktigt.

Därför behöver frågan lyftas upp för debatt och initiativ behöver tas i frågan. Något som Timråpartiet nu gör.

Vi har lyft upp ett flertal satsningar, Stefan Dalin (S) nämner andra satsningar. Dessa är positiva. Särskilt nya lägenheter i Söråker där det finns en samsyn i AB Timråbo styrelse mellan S, M och Timråpartiet.

Vi anser från Timråpartiet att en grundläggande infrastruktur snabbt måste på plats, så att en ökad trafikmängd kan hanteras och människor kan känna sig trygga. Annars riskerar en del satsningar leda till missnöje bland befolkningen som bor här. Då kan något positivt istället bli något negativt.

Det är inte bra om vi vill att fler ska besöka eller bosätta sig i vår fantastiska kommun.

Robert Thunfors, Partiledare för Timråpartiet

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel