Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Socialdemokraterna är förblindade av makten

Nu måste det väl snart vara uppenbart för hela svenska folket, nu senast då det gäller förhandlingarna om migrationen, att för socialdemokraterna handlar det mer om att behålla makten än själva sakfrågan.

Uttrycket att makten ”korrumperar” är nog inte bara ett uttryck, utan ser mer och mer ut att stämma på dagens socialdemokratiska inriktning.

Socialdemokraterna bedriver ett ”politiskt spel” där de är helt styrda av Miljöpartiet, som enligt senaste opinionsundersökningarna har endast cirka 2,6 procent stöd av svenska folket. Det är minst sagt skamligt att Socialdemokraterna, med Stefan Löfven (S) och hans ministrar i spetsen, på den ena punkten efter den andra lägger sig platt för Miljöpartiets olika krav.

Enligt senaste Sifoundersökningen vill cirka 63 procent av svenska folket se en restriktivare invandringspolitik i Sverige. Det borde Socialdemokraterna lyssnat till, men istället väljer man att låta sig styras av Miljöpartiet, som hotat att lämna regeringen om de inte får som de vill.

Är det möjligtvis de höga ministerarvodena, tillsammans med regeringsmakten, som är den ideologiska grunden för dagens socialdemokrater i Sverige? Det verkar så.

Gunnar Johansson, fd socialdemokrat

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel