Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Södra hamnen mycket trevligare ställplats för husbilar än Hamngatan

När jag läser artikeln "Här planeras för nya husbilsparkeringar – turister ska lockas till centrala Sundsvall" blir jag både förvånad och ledsen. Hur kan man ordna en husbilsparkering på Hedbergska skolan 2018 utan att skylta upp? Vill man ha några besökare?

Jag har pratat med flera husbilsägare från olika orter i landet och ingen hade gissat att det fanns en parkering där.

Hur tänker ni om att ordna en husbilsparkering på Hamngatan? Har någon från gatuavdelningen varit där på plats nyligen och sett hur det ser ut?

Som husbilsägare brukar man parkera, fälla ut markis, ta fram bord och stolar, koka kaffe och sätta sig ute och njuta. Men utsikten på Hamngatan inbjuder inte till något utesittande. Lastbryggor på ena sidan och p-garage på den andra samt att man måste sitta mitt i gatan gör att man snabbt packar ihop och åker vidare. Ser man också det ökända klientel som rör sig i dessa kvarter blir inte saken bättre. 

Jag har varit nere i södra hamnen och talat med flera husbilsägare som lyckats hitta dit.

Döm om min förvåning när jag såg att två "husbilsskyltar" blivit uppsatta nere vid båtgästhamnen, som visade var husbilar kan parkeras. Varför då prata om Hamngatan när skyltar finns uppsatta i hamnområdet? Vet inte den ena handen vad den andra gör?

Det är fortfarande ingen ställplats, men dock mycket trevligare än Hamngatan. Jag träffade bland annat en belgisk familj som tyckte det var fint att kunna sitta och se ut över vattnet. De saknade dock någonstans att tömma toan och spillvattnet samt kunna fylla på färskvatten.

Snälla gatuavdelning, skylta upp på E4 och E14 så att fler turister hittar in till södra hamnen. Många husbilsägare skulle bli otroligt lyckliga då.

Varför bara få stanna 24 timmar? Om någon tycker att Sundsvall är en vacker och trevlig stad, varför inte då låta vederbörande njuta ytterligare något dygn samt även lyckliggöra våra företagare i stan.

Vill man ha ytterligare information kan man läsa min tidigare insändare i ST 9 maj.

Kom ihåg Sundsvall 400 år 2021.

Thomas Burman (M)

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel