Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sorgligt att sommarstänga Slink in – det borde finnas frivilliga volontärer som kan arbeta

Det är med sorg i hjärtat jag läser att man stänger Slink in i sommar på grund av att det saknas personal.

Vi säger att vi lever i ett rikt samhälle, men om vi saknar empati så är vi fattiga i grunden.

Jag kan inte tänka mig att det inte finns personer som är villiga att ställa upp som frivilliga volontärer någon/några nätter. Rimligen borde det också finnas lämpliga personer bland dem som idag är arbetslösa som skulle passa för att arbeta där.

Vi får tydligen tyvärr acceptera att det finns hemlösa människor i vår omgivning och vill vi inte ha dem sovandes på buss- eller järnvägsstationer så måste vi kunna erbjuda dem något slags skydd över huvudet.

Det borde rimligen också finnas affärer som kan följa det goda initiativ som Ica Kvissleby visat, affärer som skänker bort mat som de inte får sälja, bagerier som inte kastar gårdagens bröd utan kan skänka dem till morgonfika åt någon som behöver något att äta.

Jag kan inte tänka mig att man granskat alla möjligheter som finns. Sundsvalls kommun, ta ett ansvar för alla boende i regionen och se vad som kan göras. Visa att vi bor i ett samhälle som finns till för alla.

Anne-Marie

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel