Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Spenderbyxorna är på igen – men Sundsvall borde prioritera välfärden

Då är det dags igen med spenderbyxorna på hos kommunens styrande, fundering på att återköpa Stadshuset i Sundsvall för tre gånger så många miljoner som det en gång såldes för, miljoner till en cykelbana på Södra berget och miljoner till Arena Baldershov. Detta finns på tjänstemännen och politikers önskelista.

Prioriteringen på välfärden, hur långt bort är den?

Vård och omsorg – personalen på våra omsorgsboenden går på knäna, sliter ut sig i förtid, förväntas jobba fler år efter att fyllt 65 år.

Personal har inte den tid som behövs för att hålla handen, gå en promenad, trösta, prata om svunna tider, minnen som kan komma tillbaka om man har någon att tala med som vill men inte har tid.

Boenden till unga vuxna med funktionshinder är också ett eftersatt område.

Minskade bidrag till till exempel RSMH, Ållateatern, Vänskapsmöten. Hur tänker styrande politiker och tjänstemän?

Att psykisk ohälsa ökar både bland unga och vuxna kan väl knappast har gått förbi styrande i kommunen, dessutom att Västernorrland är sämst i landet med Sundsvall i spetsen.

Så prioritering inom välfärden i Sundsvall kan vi medborgare i kommunen bara drömma om.

Maritta Selin

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel