Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Stafettsköterskorna värdefulla – om de tvingas sluta säger jag upp mig

Det är mycket prat om stafettsjuksköterskor, att de får mycket mera betalt, bättre villkor, bättre arbetstider, med mera.

Men är det någon som vet hur mycket de kan betyda för en avdelning? Utan våra stafettsköterskor går vi under. Visst, det kan svida att de får mer betalt för samma jobb, men de gör så att vi orkar, att vi inte behöver jobba underbemannade.

De söker inte fasta tjänster, och om de inte får vara kvar som stafettsköterskor söker de sig vidare till andra ställen, vilket kommer leda till att vi ordinarie sjuksköterskor får ett mycket sämre schema, får jobba för två, vilket är förödande för patientsäkerheten, och till slut måste vi dra ner på vårdplatser.

Jag har fått nog! Om våra stafettsköterskor måste sluta, då säger jag upp mig. Och jag vet att jag är inte den enda sköterskan som tänker så.

Tacka vet jag kommunen som står med öppna armar, bättre arbetstider och en högre lön.

En alltför trogen anställd

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel