Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Stäng inte Granlo fritidsgård!

Varför ska just Granlo fritidsgård stänga? Personligen så tycker jag (och flera med mig) att ni ska tänka om och inte stänga en väldigt bra fungerande fritidsgård!

Ni sparar 2,8 miljoner, men vad blir följdkostnaderna? Då tänker jag på att barnen/ungdomarna ska ta sig till andra fritidsgårdar.

Niklas Evaldsson nämner i ST:s artikel 26/1 att det är nära till Granloholms fritidsgård. Ja, för de som bor längst upp på Lundbovägen, men Granlo är ju större än så! Ska barnen/ungdomarna åka buss? Då måste de byta buss på navet. Hur säkert är det på en fredagskväll? Eller andra kvällar för den delen?

Granlo fritidsgård är en av de bästa i Sundsvall. Där har de verkligen "sett" varje enskild person och har haft total nolltolerans mot alkohol och droger. Superbra och kompetenta ledare har vi att tacka för detta!

Jag har själv haft och har barn som gått/går där, så jag vet vad jag pratar om! Om nu våra barn ska börja åka till andra fritidsgårdar så tror jag att det är lätt att de hamnar i "fel" umgängeskretsar och vad kommer det att kosta då? Och hamnar de där så är steget inte så långt till att testa både alkohol och droger.

Kontentan riskerar att bli till exempel vandalisering, inbrott, med mera, även i Granlo som är förhållandevis lugnt i dagsläget.

Niklas Evaldsson säger att det ska satsas på svaga socioekonomiska områden, man måste även kunna satsa på andra områden! Annars är nog Granlo snart ett av de socioekonomiskt utsatta områdena!

Hur är det med att ni ska se till barnens bästa och deras behov?

Åsa Kuusikko

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel