Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Stefan Dalin (S): Samtalar gärna med Timråborna om den nya simhallen

Lotta Borg och Timråpartiet påstår att det bli svårt för mig att inför väljarna förklara byggnationen av den nya simhallen. Inget kunde vara mer fel. Jag möter dem gärna för att samtala om denna för Timrå och Timråborna betydelsefulla och nödvändiga investering.

Lotta Borg och Timråpartiet påstår också att bygget leder till nedskärningar inom vård, skola och omsorg. Det är inte sant. Vad som däremot är sant är att Timråpartiets politik oundvikligen leder till märkbara försämringar av den kommunala välfärden. Partiet röstade som bekant nej till att höja kommunskatten. En skattehöjning som oavkortat går till välfärden. Därtill presenterade Timråpartiet en orealistisk budget som i huvudsak består av fromma förhoppningar och några få realistiska åtgärder. De sistnämnda ger möjligtvis en besparing på 3-4 miljoner kronor och består i huvudsak av minskade kostnader för ”politiken”.

Oaktat vilken uppfattning var och en har om detta - det motsvarar helt uppenbart inte socialnämndens underskott på 40 miljoner kronor. Timråpartiet föreslog visserligen att antalet chefer och administrationen skulle minskas. Deras ledare Robert Thunfors säger att det går att spara 10 miljoner kronor på det förstnämnda, men han kan inte beskriva hur de kom fram till den summan. Vad det gäller förslaget att minska antalet administrativa tjänster, kan den som läser Timråpartiets budgetförslag inte bli annat än fundersam på vad de egentligen vill i den frågan. I en mening skriver de att de vill minska administrationen, och i nästa står det att de vill öka den. Så vän av ordning kan inte annat än fråga sig; vad blir summa av dessa två motsatser? Hur som helst kan var och en konstatera att någon stor besparing är det inte tal om.

Avslutningsvis, Lotta Borg och Timråpartiet skriver att de vill bygga en ny simhall, men inte nu. Mot den bakgrunden frågar jag, och många med mig: När ska detta i så fall ske, vilken typ av simhall tänker ni er och vad ska den få kosta?

Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande, Timrå

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel