Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Stefan Dalin (S): Timråpartiet föreslår nedskärningar i välfärden – inte vi!

För två veckor sedan påstod Timråpartiets gruppledare Lotta Borg i en insändare (ST 30/11), skamlöst och ogenerat, att vi socialdemokrater och vänsterpartister i Timrå skär ned i välfärden.

Påståendet är osant. Faktum är att det är Timråpartiet som föreslagit drastiska nerskärningar i välfärden, inte vi.

Med vår budget för 2020, vilken antogs av kommunfullmäktige i slutet av november, tillförs äldrevården och den sociala omsorgen i Timrå nästan 44 miljoner kronor. Vi drev igenom detta därför att vi vill ge rimliga förutsättningar för dem att klara sitt välfärdsuppdrag.

Mot det röstade alla andra partier i kommunfullmäktige, inklusive Lotta Borg och Timråpartiet, nej. Så vore jag Lotta Borg, skulle jag ägna mindre tid åt att sprida lögner om Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, och mer åt att försöka förklara för kamraterna inom Kommunal i Timrå varför hon som förtroendevald inom Kommunal valde att rösta nej och inte ja till Socialdemokraternas och Vänsterpartiets förslag att ge socialnämnden i Timrå ytterligare 44 miljoner kronor.

Stefan Dalin (S), kommunstyrelsens ordförande, Timrå

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel