Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Stöde vårdcentral är ingen filial – Svar direkt

Lördag 11 juli var det en intervju med Lena Asplund på ST:s ledarsida. Där kan man läsa: ”Under våren har beslut fattats om att lägga ner vårdcentralen i Nacksta i Sundsvall och att göra om vårdcentralerna i Junsele, Ramsele, Liden och Stöde till filialer.”

Nu är det andra gången som ST skriver att Stöde vårdcentral blivit nedgraderad till en filial. Om nu inte Regionen fattat nytt beslut någon mörk natt – vilket jag absolut inte tror – så återstår två alternativ.

Antingen säger Lena Asplund fel, vilket vore häpnadsväckande. Eller så skriver ST för andra gången fel. Nu dessutom på ST:s ledarsida. Vilket slarv med fakta!

Oavsett vem som påstår att Stödes vårdcentral är en filial, så är det respektlöst mot Stödes invånare och Stöde vårdcentral att gång efter annan fortsätta att upprepa lögnen att Stöde vårdcentral är en filial.

Är det något självändamål för ST (eller möjligen Lena Asplund?) att skapa ny oro för människor i Stödebygden? Stöde har en vårdcentral. Kan inte ST lära sig det?

LGB & Stig

SVAR DIREKT:

Det stämmer att Stöde fortfarande är en vårdcentral och inte en filial. Jag utgick från det förslag om förändringar i primärvården som senare ändrades.

För detta oerhörda faktaslarv ber jag förbehållslöst om ursäkt. 

Sofia Mirjamsdotter

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel