Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Stoppa logistikparken – resurserna behövs för att bevara välfärden

 
Petersviks framtid
Visa alla artiklar

Jag känner åter att jag måste göra min röst hörd. Jag beklagar verkligen att det politiska livet skiljer sig från det verkliga livet.

Det jag närmast nu tänker på är det ologiska med något logistiskt. Vi behöver naturligtvis skapa logistiska lösningar som är bra utifrån såväl ekologiska som ekonomiska aspekter.

Innan Sundsvallsbron byggdes hade våra beslutsfattare haft en fantastisk möjlighet att besluta om en infrastruktur med såväl gröna som ekonomiska och ekologiska aspekter. Tyvärr var ambitionen att bygga ett monument av sin egen förträfflighet viktigare än att verkställa ett "gråare" om än riktigare beslut.

Att bygga bron var naturligtvis en fantastisk lösning för dem som inte hade med vår stad att skaffa. Men hur bra var det för Sundsvallsbon?

Fotfarande är vi beroende av infrastrukturlösningar genom våra centrala delar av vår stadsmiljö. Centralstationen för järnväg ligger kvar där den ligger med sina logistiska problem. Relationen mellan järnvägsstationen, avseende såväl person- som frakter västerut är oförändrade.

Våra så kallade företrädare har beslutat om att sjöfartstaden Sundsvall inte längre skall vara den sjöfartstad som var vår stads upphov och ursprung. Detta genom att "snöpa" staden med en lågbro.

Men måste felaktiga beslut nödvändigtvis leda till fler dumma politiska beslut?

Jag tycker att vi borde gå "man ur huse" för att stoppa galenskaperna. Stoppa logistikparken! Vi behöver använda tillgängliga resurser för att bevara välfärden, inte för korrigera tidigare felbeslut.

Rune Östberg

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel