Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Stor förvirring om vad som gäller i de nya korsningarna i Sallyhill

I Sallyhill har vi fått två nya passager. Korsningen Sveavägen och Sallyhillsvägen samt Sveavägen och Sidsjövägen. Det råder flervägsväjning i dessa två nya korsningar. Skyltarna är stora och inte svåra att se.

Numera är jag som gående, cyklist eller biltrafikant mycket förvirrad och livrädd att bli påkörd eller råka ut för plåtskador i dessa korsningar. Har jag som gående företräde? Vad gäller när jag använder cykeln?

Hur ska vi kunna lära våra barn som går och cyklar till skolan när vi vuxna inte har en susning om vad som gäller?

För mig är det självklart att väjningsplikt råder när jag kommer in i korsning och låter den bil som kommit först få köra vidare. Men är det självklart för alla? Nu råder det stor förvirring och de som kör fortast äger företräde.

Jag bävar inför vintern när det blir ishalka, då bilarna som kommer uppifrån Sidsjön och Södermalm susar nerför Sveavägen och Sidsjövägen i allt för hög fart.

Väjningsplikt – inte högerregeln!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel