Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Stor sorg att Ankarsviks skola läggs ned

 
Skolnedläggningarna i Sundsvall
Visa alla artiklar

Det är med bestörtning som jag tar del av alla stora besparingskrav för Sundsvalls kommuns kommunala skola – vilket drabbar främst våra barn.

Hur kan ni tro att detta dårskap att avveckla fina mindre skolenheter ska gynna våra barns skolgång? Det kan ni i alla fall inte inbilla mig!

Mina barn går i dag på en av vår kommuns bästa skola, nämligen fina Ankarsviks skola. De möts dagligen av kompetenta och duktiga pedagoger och en trygg miljö där de blir sedda. Denna fina byskola inbjuder även till lek och rörelse och har ett väldigt fint medvetet arbete mellan skolans olika stadier. Jag skulle innerligt önska att alla barn någon gång under sin skoltid fick uppleva och få med dig denna grund vidare i livet som skapas här på södra Alnö.

Det är nu med sorg i hjärtat som jag och flera med mig tagit del av att att ett av kommunens fina flaggskepp Ankarsviks skola, som har hög måluppfyllelse och trygga barn, ska avvecklas. Att våra politiker väljer att rösta för att avveckla denna fint fungerande skolenhet för att spara pengar är så kortsiktigt tänkt. Vad kommer barns ohälsa och skolmisslyckanden kosta samhället i längden?

Friskolorna vinner mer och mer mark då kommunen tappat helhetsgreppet över den kommunala skolan. Följden blir att vår kommunala skola urholkas och segregeras då ni inte värnar om dessa fungerande skolenheter!

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till alla er fantastiska pedagoger som arbetar på Ankarsviks skola och som gett mina och alla våras barn i Ankarsvik en sådan fin start i livet! Ni är alla guld värda!

Stina

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel